Fredelig, Sikker og Sundhedsattest land
PDF Udskriv Email

Historiske årsager, dets geografiske form og dets store geografiske udstrækning, der kommer uventet for mange mennesker, har gjort diversitet og farverigdom til kendetegn for det cubanske øhav. Cuba indbyder til opdagelse fra den ene ende af øen til den anden, helst uden et forudbestemt tidsskema.

Denne opdagelsesrejse kan foregå til lands eller i luften, og altid i største sikkerhed. Over 190 forskellige internationale turistfaciliteter sikrer at Cuba kan opfylde enhver besøgendes behov. Smagen af det cubanske køkken er ligeså varieret som landets landskab, et mestizagtigt og forbløffende resultat, der blander det oprindelige med det spanske og det afrikanske, tilsat asiatiske, arabiske og naturligvis caraibiske ingredienser.

 

Den cubanske ambassade i Danmark informerer:

Tre luksusprodukter: cigarer, rom og kaffe udgør endnu en grund til at besøge Cuba. En caraibisk destination, hvor det at være velklædt altid har været et karaktertræk og hvor kunsthåndværkere, smykkedesignere og andre kunstudøvere tilbyder de besøgende endnu en mulighed for at vende hjem med en unik gave. Et land med fremragende musikere og iøjefaldende dansere. Den største ø i Antillerne har et bredt netværk af barer, kabareter, diskoteker og festsale, hvor son’en, rumbaen, boleroen og salsaen kan give Dem en uforglemmelig nat, hver nat. Cuba er et oplagt mål for yacht-sejlads. Tolv marinaer eller sportshavne tilbyder alle nødvendige turistservices for et trygt og behageligt ophold. Cuba er beliggende på et udstrakt uberørt koralrev, som er blevet til et undersøisk paradis for dykkeentusiaster. Havet omkring Cuba er hjemsted for de ultimative drømme attraktioner: Koral haver, grotter, gorgoniske og svampe enge, sunkne skibe, der vidner om fængslende historier, mure, kanaler, tunneller og mange andre attraktioner.

Såvel på hovedlandet som på de omkringliggende øer, er der blevet oprettet dykkecentre i forbindelse med hotelområderne til at bistå enhver besøgende med dykkeundervisning og træning. Udstyret på de 29 eksisterende dykkecentre lever op til de internationale regler for udstyr til denne underholdende undervandsaktivitet. Med en økologisk mosaik af stor rigdom og diversitet, er det Cubanske øhav stolt af at råde over seks områder, der er erklæret for biosfæriske reservater af UNESCO. Cuba er et voksende mål for dét, som betegnes som ”konference turisme”. To årtiers erfaring med denne aktivitetstype, en solid infrastruktur og – frem for alt – et effektivt og veluddannet personale til at sikre succesen for hvert arrangement, har gjort det muligt at afholde mere end 600 kongresser, konventer, messer og forretningsseminarer på øen. Et intenst og permanent kulturliv har været et kendetegn for Cuba gennem mere end 40 år. Hundredvis af kulturcentre og institutioner, museer, kunstgallerier og vigtige historiske seværdigheder kan findes landet over. Mange af disse er populære attraktioner for turister, der ønsker at vide lidt mere om oprindelsen og traditionerne på denne drømmeø. De seneste 10 års udvikling indenfor kursteder, sammen med naturens gaver, sikrer turisterne en sund oplevelse. Udstyret med den nyeste teknologi og drevet med højt uddannet personale, har Cubas komfortable hospitaler succesfuldt introduceret den sundhedsorienterede turisme ved strandområder, kursteder, specialiserede klinikker og hospitaler.

Omfanget af udenlandsk kapital er under vedvarende vækst i det stadigt voksende erhvervsliv i Cuba. Et tydeligt bevis herpå er, at mere end 700 udenlandske firmaer i dag er akkrediteret ved det Cubanske Handelskammer. Af alle ovenstående grunde, inviterer vi Dem til at besøge Cuba, et stille og trygt sted.

TOLDREGLER FOR TURISTER

Hvad skal tolddeklareres ved ankomst til Cuba? • Turister kan indføre nye, eller brugte, artikler til en samlet værdi af 250 USD én gang årligt, så længe disse artikler ikke skal bruges kommercielt. Der skal ikke betales toldafgift på de første 50 USD af artiklernes værdi. Der betales fuld toldafgift på den resterende værdi op til den tilladte maksimumværdi på 250 USD. • Alle personer, der indfører objekter til en værdi over 5.000 USD skal tolddeklarere disse. Tolddeklarationen skal endvidere fremvises ved afrejsen fra Cuba. Hvad kan frit indføres i Cuba?

• Personlige effekter så som tøj og musikinstrumenter. • Nødvendigt udstyr til at udføre sit erhverv alt efter rejsens formål. • Artikler udover personlige effekter op til en værdi af 50 USD. • Op til 10 kilo medicin. • Op til 200 cigaretter, eller 50 cigarer, eller 250 gram tobak og op til 3 liter alkohol, hvis personen er myndig. • Ubegrænset beløb i konvertibel valuta.

Hvad er forbudt at indføre?

• Narkotika og stimulerende midler. • Sprængstof. • Pornografisk materiale og materiale hvis indhold retter sig mod nationens generelle interesser. • Lette motorkøretøjer. • Frysere, airconditioner, videobånd fra USA, trådløse telefoner. Elektriske ovne og kogeplader, mikroovne, brusebade og elektriske opvaskemaskiner af enhver type og kapacitet. • Computere med undtagelse af computere autoriseret af Statens Centrale Myndigheder med officielt autoriseringsbrev. • Elektrisk modstand, trykkoger, elektriske kogeapparater.

Hvad kræver specialtilladelse for at indføre i Cuba?

• Våben og ammunition. • Jordstationer og udstyr til radiokommunikation. • Biologiske og farmaceutiske produkter af animalsk oprindelse og/eller til veterinært brug. • Arter af flora eller fauna eller rester heraf i enhver form. • Alle fødevarer som ikke er industrielt forarbejdede og hermetisk pakket. Hvad kan frit udføres af Cuba? • Op til 50 cigarer uden papirer. Ved fremvisning af faktura fra Habanos S.A., gives der tilladelse til at udføre cigarer op til en værdi af 2.000 USD. • Op til 4 flasker alkohol. • For at udføre kunstobjekter så som malerier, skulpturer etc. skal udførelsestilladelse fra Registeret for Kulturelle Værdier (Registro de Bienes Culturales) fremvises. • Udførelse af mere end 5.000 USD i kontanter kræver fremvisning af dokumenter udstedt af Cubas Centralbank eller tolddeklarationen udstedt ved ankomsten til Cuba.

For yderligere detaljer, besøg det cubanske toldvæsens hjemmeside: www.aduana.islagrande.cu