Rundt i provinserne
Ungdommens Ø
PDF Udskriv Email

Da Columbus opdagede denne ø i 1494 kaldte han den Evangelista. Den skiftede navn en række gange og hed Isla de Pinos  frem til 1978, hvor den fik navnet Ungdommens Ø på grund af det nationale og internationale uddannelsesprojekt, som den nu er rammen om.

Læs mere…
 
Santiago de Cuba
PDF Udskriv Email

Naturen i denne udstrakte provins er kendetegnet ved at den har en lang kyststrækning ud til Det Karibiske Hav og at en del af Sierra Maestra-bjergene breder sig både nordvest og nordøst for provinshovedstaden, Santiago de Cuba.

Læs mere…
 
Santa Clara provins
PDF Udskriv Email

I denne centrale provins bor der 810.000 indbyggere. Her produceres mere sukker end i nogen anden provins og dertil tobak, bønner, søde kartofler, yuka og majs m.m. Fra havnen i Caibarien udskibes sukkereksporten - eller det sendes med jernbane den anden vej til den større internationale havn i naboprovinsen Cienfuegos.

Læs mere…
 
Sancti Spiritus provins
PDF Udskriv Email

Provinsen ligger midt i Cuba og spænder fra Atlanterhavnskysten i nord til Det Karibiske Hav i syd. Her går Escambray-bjergene over i det flade land, som fortsætter flere hundrede kilometer indtil Sierra Maestra-bjergene i Oriente.

Læs mere…
 
Pinar del Rio provins
PDF Udskriv Email

Helt mod vest ligger Pinar del Rio-provinsen. Det er landets tredje-største provins med en befolkning på ca. 740.000. Det var en økonomisk og kulturelt tilbagestående provins sammenlignet med naboprovinserne; men smuk og derfor fik provinsen tilnavnet Askepot, Cenicienta.

Læs mere…
 
Matanzas provins
PDF Udskriv Email

Der bor 600.000 mennesker i Matanzas-provinsen. Bl.a. på grund af den internationalt kendte Varadero Strand modtager provinsen flest turister efter Havana. Men provinsen byder på mangfoldige atraktioner ud over Varaderos »Bounty-Strand«.

Læs mere…
 
Las Tunas provins
PDF Udskriv Email

Provinsens befolkningstal er ca. 450.000. Hovedstaden, Victoria de las Tunas, der i daglig tale blot hedder Las Tunas, ligger midt i provinsen og på den nationale hovedvej, Carretera Central.
To jernbaner løber gennem provinsen; den ene gennem hovedstaden og videre mod syd til Santiago de Cuba, den anden passerer gennem Colombia og Jobabo undervejs til Bayamo.

Læs mere…
 
Holguín provins
PDF Udskriv Email

Provinsen har en lang og varieret kyststrækning mod nord ud til Atlanterhavet. Befolkningen er på ca. 940.000 mennesker og provinshovedstaden hedder Holguín. Her ligger en af Cubas største lufthavne, desuden er der lufthavne i byerne Levisa og Moa.

Læs mere…
 


Side 1 af 2