Rundt i provinserne
Havana provins (Havanas omegn)
PDF Udskriv Email

Denne provins omkranser Havana By-provins. Den strækker sig ca. 40 km. mod øst og mod vest og helt ud til Batabano Golfen mod syd. Befolkningstallet er på ca. 700.000 og provisens økonomi baserer sig på landbrug og nogen industri især i omegnen af Havana by.

Læs mere…
 
Havana By
PDF Udskriv Email

Havana by er en provins i sig selv og langt den folkerigeste med over 2 millioner mennesker. Det er landets hovedstad og handelsmæssige center. Den er opdelt i 15 kommuner, "Municipios" og dækker 732 kvadratkm. Landets største havn ligger så at sige midt i byen ved Havana Bugten.

Læs mere…
 
Guantánamo provins
PDF Udskriv Email

Provinsen ligger forholdsvis isoleret på den yderste, østlige spids af Cuba. Befolkningen er på ca. 500.000 og hvis der er rene indianere på Cuba, så lever de i et isoleret samfund i denne provins, men selv cubanere med indsigt i disse forhold udtaler sig forskelligt om de rene indianeres eksistens. Provinsen har tre flyvepladser; ved Punta de Maisi, i Baracoa og ved provinshovedstaden Guantánamo.

Læs mere…
 
Granma provins
PDF Udskriv Email

Provinsen ligger i det sydvestlige hjørne af det sydlige Cuba. Provinshovedstaden hedder Bayamo, som ligger næsten midt i provinsen. Byen er forbundet med naboprovinserne og resten af landet med en hovedvej og jernbane til Santiago de Cuba og mod nord, hvor den i Camagüey-provinsen støder til den nationale længdegående jernbane.

Læs mere…
 
Cienfuegos provins
PDF Udskriv Email

Cienfuegos provinsen er kendetegnet ved sine bjerge Escambray og sin kyst, der med den dybe Cienfuegos Bugt har givet provinsen de bedste betingelser for skibsfart og havneanlæg.
Trafikalt hører provinsen til de mest udviklede.

Læs mere…
 
Ciego de Ávila provins
PDF Udskriv Email

Med en befolkning på ca. 400.000 er Ciego de Ávila blandt de mindre provinser i Cuba. Denne provins dækker som flere andre hele Cubas bredde fra Atlanten til Det Karibiske Hav. Det er frugt-provinsen, hvor Cubas største og bedste ananas dyrkes på store arealer, men stadig er sukkerproduktionen den vigtigste for økonomien.

Læs mere…
 
Camagüey provins
PDF Udskriv Email

Camagüey provinsen er den største i udstrækning og har 750.000 indbyggere. Hovedstaden ligger lige midt i den firkantede provins, hvis vigtigste produktion er kvæg, tobak, citrusfrugter og — behøver man skrive det — sukker. FN‘s landbrugsorganisation FAO gennemfører i samarbejde med Cuba et meget stort malkekvægs- og mejeriprojekt i provinsen.

Læs mere…
 


Side 2 af 2